Programa de Respirs y Estàncies Vacacionals

Aquest programa porta en funcionament més de quinze anys i consisteix que les persones usuàries siguin acollides al llarg d’un cap de setmana a un habitatge al municipi de Bunyol. Durant l’estada es realitzen activitats ocupacionals, educatives i lúdiques. El programa es realitza amb una periodicitat mensual.

El programa persegueix dos objectius: la millora de la qualitat de vida de les nostres persones usuàries i el respir que suposa per a les famílies el poder disposar d’un temps lliure per descansar.

L’objectiu principal amb les nostres persones usuàries és millorar la seva autonomia personal i social, i per això potenciem els hàbits relacionats amb la higiene personal i de la llar, vam treballar les habilitats socials, aprenen a confeccionar un menú i la llista de la compra, afavorim l’oci …

El programa d’estades de vacances i respirs consisteix en la realització de viatges en llocs diferents a l’context habitual de les persones usuàries, el desenvolupament és, normalment, en caps de setmana i / o períodes de vacances.

Aquests programes es duen desenvolupant durant anys en la AVSPW i persegueixen un doble objectiu; d’una banda, oferir un període de descans familiar programat i, d’altra banda, fomentar l’oci i gaudi de les persones usuàries on estiguin correctament ateses, seguint la filosofia de l’associació.
Per a això, s’organitzen viatges en què les persones usuàries poden gaudir de la companyia dels seus amics / es acompanyats per tècnics especialitzats en la síndrome i voluntaris formats per l’associació. Cal destacar que la destinació dels respirs varia segons l’any i el període en què es realitzi, havent visitat llocs com Saragossa, Peníscola, Benidorm, Salou, etc.